WIJ ZIJN PSI-VRANSEN

Samenwerken?

Maalderij 21D, 1185 ZB Amstelveen
Postbus 12330
1100 AH AMSTERDAM
KvK nr.: 34234791
Telefoon: +31 20 495 38 38
(ma. t/m vrij. 08.00 – 17.30 uur)

Peter over Papierkeuze

”Voorafgaand aan een DM moet eerst nagedacht worden over de papierkeuze. Welke uitstraling past bij de klant en bij de DM die je wilt gaan maken. Creatie bedenkt een concept en dan kunnen we samen kijken wat voor envelop, wat voor briefpapier daar bij kan. Wordt het een ongestreken papier, houtvrij of houthoudend?

En we kijken naar het gramsgewicht. Voor DM begint het vaak bij 70 grams en gaat tot wel 450 grams en hoe hoger het gewicht hoe dikker het papier en hoe zwaarder. De posttarieven zijn oa gebaseerd op het gewicht. Als de envelop, de brief en de antwoordkaart 21 gram zijn, dan is dat duurder dan wanneer ze 19 gram zouden zijn. En dat kan bij een grote oplage flink schelen.

Dus aan de ene kant kijken we naar de uitstraling van de envelop en het papier en naar de dikte en stevigheid en aan de andere kant kijken we naar de invloed van de keuze op de portikosten. We zijn altijd bezig met gewichten en kosten.

Waar we ook rekening mee moeten houden, is met klanten die een heel milieuvriendelijke uitstraling willen. Dan kiezen we voor FSC- of PEFC-papier. Of natuurlijk ook gerecycled papier en het liefst in combinatie met milieuvriendelijke afbreekbare inkten.

Natuurlijk maken we overal eerst een dummy van in de gekozen papiersoort. Ook heb we een monsterboek met alle papiersoorten die we kunnen gebruiken. Zo krijgt de klant een goed beeld van het uiteindelijke product.”

 

Verschillende papiersoorten:

  • Gestreken of ongestreken
  • Houtvrij of houthoudend
  • Karton
  • Mat, silk of glanzend
  • FSC of PEFC
  • Recycled

Meer weten over papierkeuze? Maak een afspraak met Peter voor een één-op-één inspiratie sessie.