WIJ ZIJN PSI-VRANSEN

Samenwerken?

Maalderij 21D, 1185 ZB Amstelveen
Postbus 12330
1100 AH AMSTERDAM
KvK nr.: 34234791
Telefoon: +31 20 495 38 38
(ma. t/m vrij. 08.00 – 17.30 uur)

Bereik de juiste brievenbus

Gericht mailen met een gezond bestand

Natuurlijk is het goed om veel aandacht te besteden aan vorm en inhoud van een direct mail. Toch is de kwaliteit van het adressenbestand nog belangrijker. Kwalitatieve data zijn noodzakelijk om met succes mailen.

Meer dan 50% van het resultaat van een direct mail campagne wordt bepaald door de beschikbare data. Die maken het verschil tussen met hagel schieten of met precisie je doelgroep bereiken. Anders gezegd: het verschil tussen marketingbudget verspillen en marketingbudget optimaal inzetten. Respons begint met data. Benut daarom alle mogelijkheden om tot een gezond bestand te komen.

Mailbaarheidscheck

Gemiddeld bevat 15 – 20% van een databestand foutieve informatie. Een adreswijziging wordt immers niet vaak doorgegeven. Continu postretouren en adreswijzigingen verwerken, behoort daarom standaard tot het huiswerk. Niemand zit immers te wachten op een zak vol postretouren van mensen die recentelijk zijn verhuisd of overleden.

Postfilter en Nationaal Overledenenregister

Recentelijk is in Nederland het Postfilter ingevoerd. Ontvangers van geadresseerde reclamepost kunnen daar laten weten wat ze niet of juist wel in hun brievenbus willen ontvangen. In het Nationaal Overledenenregister kunnen nabestaanden ontvangst van direct mail blokkeren.

Maar wat als het bestand inmiddels is verouderd? Dan adviseert PSI-Vransen een mailhaalbaarheidscheck. Daarbij worden persoonsgegevens, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen opgeschoond, gecorrigeerd en aangevuld. Wat dat oplevert? Kostenefficiënter mailen door minder uitval. Daarnaast bespaart het ook nog eens een hoop ergernis.

Data verrijken

Welke klanten hebben welke behoeftes? Waar zijn ze in ge nteresseerd? Wat is de samenstelling van het gezin? Hoe ziet het koopgedrag er uit? Data kunnen worden verrijkt met dit soort profielinformatie. Zo wordt het aanbod nog fijnmaziger afgestemd op de ontvanger.

Adressenbestanden huren of kopen

Op basis van levensstijl en aankoopprofiel is het ook mogelijk om een adressenbestand te huren of te kopen. Qua profiel kan worden geselecteerd op bijvoorbeeld online kopers, verhuizers, interessegebieden enz. Zo’n bestand kan vervolgens ook weer worden verfijnd door gegevens als leeftijd, geslacht, inkomensklasse en woonplaats toe te voegen.

Wil je graag weten of de gegevens die je hebt nog kloppen?
Boek een online afspraak met een van onze DM-experts of bel 020 – 495 38 38.