WIJ ZIJN PSI-VRANSEN

Samenwerken?

Maalderij 21D, 1185 ZB Amstelveen
Postbus 12330
1100 AH AMSTERDAM
KvK nr.: 34234791
Telefoon: +31 20 495 38 38
(ma. t/m vrij. 08.00 – 17.30 uur)

De rol van de 2D-Matrixcode in Direct Mail

Waarschijnlijk heb jij jezelf ook wel afgevraagd wat de opvallende toevoeging is naast het afleveradres op veel poststukken. Het lijkt op een QR-code, maar het scannen met de camera van je telefoon levert niks op.

Wat het is? Het is de 2D-Matrixcode. En het doel van deze code? Deze code is de sleutel tot een geheel nieuwe wereld van mogelijkheden. Achter de ogenschijnlijk eenvoudige 2D-matrixcode schuilt een schat aan voordelen die de manier waarop we communiceren en informatie verzenden aanzienlijk kunnen verbeteren.

Laten we eens dieper ingaan op wat deze code te bieden heeft en waarom het de moeite waard is om ermee vertrouwd te raken.

Digitale revolutie in direct mail

Zoals gezegd, de 2D-matrixcode is geen QR-code; het is een geavanceerde tweedimensionale barcode die een wereld van mogelijkheden met zich meebrengt. Deze code bestaat uit zwarte en witte cellen in een vierkant patroon en bevat cruciale informatie, zoals het identificatienummer van je brief en het afleveradres. Wat deze code bijzonder maakt, is het vermogen om zelfs beschadigde delen te herkennen en te lezen. Dankzij de 2D-matrixcode kunnen sorteermachines van PostNL moeiteloos de juiste bestemming voor je post bepalen, waardoor bezorgfouten en postretouren aanzienlijk verminderd worden.

Onafscheidelijk duo: de 2d-matrixcode en de codeerregel in direct mail

Een belangrijk detail om te onthouden bij het gebruik van de 2D-matrixcode is dat deze altijd in combinatie met een codeerregel geprint moet worden op het adreslabel. De codeerregel fungeert als de sleutel die de deur opent naar de vele voordelen van deze technologie. Het samen afdrukken van de 2D-matrixcode en de codeerregel zorgt ervoor dat jouw direct mail efficiënt verwerkt wordt.

De voordelen van de 2D-Matrixcode in Direct Mail

De voordelen van het gebruik van de 2D-matrixcode in direct mail zijn aanzienlijk en kunnen impact hebben op de effectiviteit van je campagnes:

 1. Volg je post terwijl het onderweg is met track & check
  Met de 2D-matrixcode en codeerregel kun je jouw direct mail nauwgezet volgen terwijl het onderweg is naar de ontvanger. Dit biedt niet alleen gemoedsrust, maar stelt je ook in staat om de timing van follow-upacties te optimaliseren.
 2. Breng extra aandacht naar je post met Mijn Post in de PostNL-app
  Door de 2D-matrixcode en codeerregel toe te voegen aan je direct mail, kun je ontvangers aanmoedigen om gebruik te maken van de Mijn Post-functie in de PostNL-app. Hiermee krijgen ze toegang tot gepersonaliseerde informatie en aanbiedingen, waardoor de betrokkenheid bij je communicatie wordt vergroot.
 3. Stapels retourzendingen zijn verleden tijd met digitale retouren
  Met behulp van de 2D-matrixcode kun je eenvoudig digitale retouren opzetten. Dit biedt ontvangers een handige manier om producten of diensten te retourneren, terwijl jij de retourprocessen stroomlijnt en kosten bespaart.
 4. De flexibiliteit om na verzending jouw post toch niet te versturen
  Soms kan het nodig zijn om een direct mailcampagne aan te passen of zelfs te annuleren na verzending. Met de 2D-matrixcode en codeerregel heb je de flexibiliteit om dit te doen, wat je in staat stelt om snel te reageren op veranderende omstandigheden of strategische beslissingen.

Conclusie

In een tijd waarin digitale innovaties de communicatie transformeren, biedt de 2D-matrixcode een waardevolle brug tussen fysieke en digitale ervaringen. Het is niet langer alleen een afbeelding naast het afleveradres; het is een sleutel tot efficiëntie, personalisatie en gemak. Als je direct mail wilt klaarmaken voor de toekomst, is de 2D-matrixcode de weg vooruit. Vergeet dus niet om deze code altijd te combineren met de codeerregel voor maximale impact en ontgrendel de volledige potentie van je direct mailcampagnes.

Benieuwd hoe je deze krachtige tool in je direct mail kan toepassen? Neem contact met ons op voor advies via 020 – 495 3838!