WIJ ZIJN PSI-VRANSEN

Samenwerken?

Maalderij 21D, 1185 ZB Amstelveen
Postbus 12330
1100 AH AMSTERDAM
KvK nr.: 34234791
Telefoon: +31 20 495 38 38
(ma. t/m vrij. 08.00 – 17.30 uur)

De kracht van een P.S. regel in direct mail

Direct mail is een instrument dat al lange tijd wordt gebruikt om potentiële klanten te bereiken en te overtuigen. Eén van de meest onderschatte maar krachtige elementen binnen een direct mail is de P.S. regel. Ook wel postscriptum genoemd. Hoewel dit oorspronkelijk een overblijfsel was uit de tijd van handgeschreven brieven, heeft de P.S. regel zich ontwikkeld tot een strategisch instrument om de aandacht te trekken, interesse op te wekken en de boodschap kracht bij te zetten. In dit artikel duiken we dieper in op de kracht van een P.S. regel in direct mail en bieden we tips voor effectief gebruik.

De rol van de P.S. regel

De P.S. regel fungeert als een extra kans om de aandacht van de ontvanger te trekken, zelfs voordat de rest van de brief is gelezen. Omdat een P.S. kort en krachtig is, hebben mensen zonder uitzondering de neiging om hun ogen te laten rusten op de P.S. regel al voordat ze de inhoud van de brief daadwerkelijk lezen. Dit maakt de P.S. regel een ideale plek om de kernboodschap te herhalen, een gevoel van urgentie te creëren of een extra voordeel te benadrukken.

Tips voor effectief gebruik

Het doel van een P.S. regel is om de lezer te overtuigen, nieuwsgierigheid op te wekken en hen aan te zetten tot actie. Hier zijn enkele tips om een effectieve P.S. regel in je direct mail te creëren:

 1. Herhaal de kernboodschap
  Gebruik de P.S. regel om de belangrijkste boodschap van je brief te herhalen. Dit versterkt de centrale boodschap en zorgt ervoor dat deze blijft hangen, zelfs als de rest van de brief wordt vergeten. Of zelfs maar vluchtig wordt gelezen.
 2. Creëer urgentie
  Een veelvoorkomende tactiek is het creëren van urgentie. Geef de lezer een reden om snel te handelen, bijvoorbeeld door een tijdelijke aanbieding te benadrukken of een beperkte voorraad te vermelden.
 3. Voeg een extra voordeel toe
  Bied in de P.S. regel een onverwacht extra voordeel aan. Dit kan de lezer motiveren om verder te lezen en tot actie over te gaan.
 4. Plaats een vraag
  Stel een vraag die de lezer aanmoedigt om na te denken over hun behoeften of problemen die je product of dienst kan oplossen. Dit betrekt de lezer bij de boodschap.
 5. Maak het persoonlijk
  Gebruik de P.S. regel om een persoonlijke touch toe te voegen, zoals een handgeschreven naam of een kort bedankje. Dit kan het gevoel van connectie vergroten.
 6. Test verschillende opties
  Experimenteer met verschillende P.S. regels om te zien welke het beste werkt voor jouw doelgroep. A/B-testen kan waardevolle inzichten opleveren over welke benadering het meest effectief is. Lees hier meer over testen.
 7. Houd het beknopt
  De P.S. regel moet kort en krachtig zijn. Houd het liefst bij één tot twee zinnen om de aandacht van de lezer niet te verliezen.

Conclusie

De P.S. regel is een krachtig instrument in de wereld van direct mail. Het heeft de mogelijkheid om de aandacht van de lezer vast te houden, een laatste indruk achter te laten en hen aan te zetten tot de gewenste actie. Door de tips in dit artikel te volgen en creatief te zijn in je benadering, kun je de effectiviteit van je direct mailcampagnes aanzienlijk verbeteren.

P.S.: Heb je meer vragen over de P.S. regel of wil je de kracht van jóuw Direct Mail verhogen? Laten we dan zeker eens praten! Neem vandaag nog contact op met Niels Plomp op +31 (0) 20 – 4953838 of plan direct een afspraak in.