WIJ ZIJN PSI-VRANSEN

Samenwerken?

Maalderij 21D, 1185 ZB Amstelveen
Postbus 12330
1100 AH AMSTERDAM
KvK nr.: 34234791
Telefoon: +31 20 495 38 38
(ma. t/m vrij. 08.00 – 17.30 uur)

Peter over de productietechnieken

”We doen veel verschillend productietechnieken. Zoals offset, dat heb je in vellen en rollen, rotatie offset. Hierbij is de oplage belangrijk en de papierdikte beperkt. Afhankelijk van de oplage en de papierkeuze kiezen we voor vellen offset of offset rotatie.

Daarnaast doen we ook heel veel digitaal. Op vellen laserjet en rotatie inktjet. Die digitale rotatieprinters zijn grote machines. Het voordeel van digitaal is dat je op elke afdruk je variabelen in fullcolour kunt maken. Je kunt dus bijvoorbeeld een plattegrond op een brief printen die gekoppeld is aan het adres van de ontvanger. Zo is elke direct mail dus anders. Een ander voordeel van digitaal drukken is dat kleine oplages qua kosten interessant worden. Onze kracht ligt in het op zoveel mogelijk items doorpersonaliseren en dat kan perfect met digitaal. Alle beeldmateriaal is bijvoorbeeld variabel, mits je database op orde is.

Om de kwaliteit te garanderen gaan we vaak bij de drukkerij aan de pers staan tijdens drukstart. Voor de loterijen en de Persgroep stemmen we bijna alles af. We maken vaak ook een digitale proefdruk als we alleen een pdf aangeleverd hebben gekregen.

Trouwens, we werken onder andere ook met flexo. Flexo gebruiken we speciaal voor op retourenveloppen, gimmicks zoals pennen of sleutelhangers, en tegenwoordig is flexo haarscherp.”

Verschillende druktechnieken:

  • Vellen offset, rotatie offset
  • Diepdruk, flexo, zeefdruk
  • Digitaal, plano, digitaal op rol, fullcolour inktjet

Meer weten? Kom gerust eens langs voor een één-op-één inspiratie-sessie met onze DM specialist Peter.