WIJ ZIJN PSI-VRANSEN

Samenwerken?

Maalderij 21D, 1185 ZB Amstelveen
Postbus 12330
1100 AH AMSTERDAM
KvK nr.: 34234791
Telefoon: +31 20 495 38 38
(ma. t/m vrij. 08.00 – 17.30 uur)

Peter over afwerking

”Ook bij de afwerking kun je kiezen uit een reeks aan verschillende technieken. Rillen is een vouwlijn in dikker papier aanbrengen zodat het makkelijker te vouwen is. Perforeren gebruiken we heel veel omdat we altijd een responsmogelijk in de DM willen hebben. Bijvoorbeeld een antwoordkaart die je afscheurt. Die responsmogelijk is natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast vouwen en plakken we. Plakken voor bijvoorbeeld pasjes, kaartjes of lotenboekjes.

Om je DM nog meer te onderscheiden van andere post, kun je een matte of een glanzende lak toevoegen en je kunt lamineren. We doen veel met sandwich labels en etiketjes. En met kraslak bijvoorbeeld voor loterijen. En denk eens aan luikjes met een verrassing erachter zoals bij een adventskalender. Kortom…de ontvanger moet iets kunnen doen.

Wat wij veel doen is inline finishing, we werken met een aantal producenten in Europa. Die drukken op een meter breed, rol op rol. Eerst wordt het gedrukt, dan gaat de gedrukte rol in een afwerkmachine van ruim dertig tot 50 meter lang. In die machine kunnen ze tweezijdig personaliseren in zwart en deels in kleur, perforeren, snijden, gommeren, lakken, kraslak opbrengen, vouwen, plakken, stansen. Alles! D’r gaat een rol in en er komt een complete mailing uit. Dus wil je een brief met iets er opgeplakt waarop een code staat die gekoppeld is aan de geadresseerde? Bij inline finishing weet je altijd dat het klopt. Inline finishing is geschikt voor oplages vanaf 200.000 exemplaren, afhankelijk van het product.”

Verschillende afwerkingtechnieken:

  • Stansen
  • Rillen
  • Perforeren
  • Vouwen
  • Plakken
  • Lakken
  • Lamineren

Meer weten over de afwerkingstechnieken? Kom gerust eens bij ons praten.