WIJ ZIJN PSI-VRANSEN

Samenwerken?

Maalderij 21D, 1185 ZB Amstelveen
Postbus 12330
1100 AH AMSTERDAM
KvK nr.: 34234791
Telefoon: +31 20 495 38 38
(ma. t/m vrij. 08.00 – 17.30 uur)

Alternatieven voor de acceptgiro binnen je DM

De dag waarvan je wist dat die zou komen. Op 1 juni 2023 verdwijnt de acceptgiro definitief. Vanaf dat moment wordt het bekende gele formulier niet meer ondersteund en moet je op zoek naar alternatieve betaalmogelijkheden binnen je direct mail.

Eerder was al afgesproken dat de acceptgiro in 2019 zou verdwijnen, maar die afspraak werd in 2017 voor onbepaalde tijd uitgesteld. Nu de technologische ontwikkelingen zo snel gaan en het gebruik van mobiele apparaten zo hoog is, is het dan toch tijd om afscheid te nemen.

De kracht van het gele papiertje

Iedereen heeft wel eens een acceptgiro in zijn handen gehad. Alleen het gebruik ervan zien we de laatste jaren steeds meer dalen. En hoewel veel betalingen inmiddels plaatsvinden via internetbankieren, kunnen we nog steeds met een acceptgiro betalen. Alleen dat is over anderhalf jaar verleden tijd. Daarom moeten we op zoek naar alternatieven. Hierbij maken we maar al te graag gebruik van het herkenbare uiterlijk van de acceptgiro.

Wat kun je doen?

1. Bereid je achterban voor op deze verandering
Dit kan door de donateurs contentmatig op de hoogte te brengen van dit besluit. Denk hierbij aan e-mails aan je achterban of het door het versturen van een speciale bijlage bij je DM-pack.

2. Laat donateurs wennen
Wacht niet en start zo snel mogelijk met het aanbieden van de extra betaalmogelijkheden. Zolang de acceptgiro nog geaccepteerd wordt kan je deze samen met de alternatieve betaalmogelijkheden toevoegen aan je direct mail. Dat maakt de overstap naar een direct mail zonder acceptgiro straks minder groot.

Bied gemak en bespaar kosten met deze alternatieven

In een tijdperk waar meer dan 90% al gebruikt maakt van online- of mobiel bankieren liggen hier de grootste kansen. Naast het gemak wat je biedt aan de donateur bespaar je ook verwerkingskosten. Daarom geven we je graag een overzicht van alternatieven voor de acceptgiro:

  • Eenmalige machtiging of automatische incasso
    Biedt de donateur schriftelijk de mogelijkheid tot een machtiging of automatische incasso (vergeet dan niet een retourenvelop in te sluiten)
  • QR-doneren via iDEAL of Tikkie
    Profiteer van het gemak van mobiel betalen via een QR-code en ontvang direct het bedrag op de rekening
  • Internet bankieren
    Geef je donateur de mogelijkheid om zelf geld over te maken door de tenaamstelling, IBAN-nummer en betalingskenmerk op te nemen in je direct mail

Wil jij ook direct aan de slag?

Speciaal voor fondsenwervers hebben wij templates ontwikkeld om direct aan de slag te kunnen. Vraag dus nu een of meerdere open bestanden aan om jezelf klaar te maken voor de toekomst.